Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Παρακολούθηση του πατριαρχικού εσπερινού για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους

περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” παρακολούθησε

τον πατριαρχικό εσπερινό-λιτανεία που τελέστηκε στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της

Τρίτης, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.

Θεοδώρου Β’, με την ευκαιρία των Ελευθερίων της πόλης.

Παρακολούθηση του πατριαρχικού εσπερινού για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” παρακολούθησε τον πατριαρχικό εσπερινό-λιτανεία που τελέστηκε στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Τρίτης, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, με την ευκαιρία των Ελευθερίων της πόλης.

Ανίκανοι αλλά και υβριστές (εκτός και αν είναι μάγοι)…

Η περιφερειακή διοίκηση του κ. Γιαννακίδη αποδεικνύεται ότι είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και επιρρεπής στο πολιτικό ψέμα.

Μετά από τις δηλώσεις του κ. Γιαννακίδη για την μελλοντική (πάντα) κατασκευή φαραωνικών έργων, έρχεται ο τομέας ανάπτυξης και πολιτισμού, όπου έως σήμερα είχαν μηδενικό ενδιαφέρον και αποτέλεσμα. Πρό μηνών τους ενημερώσαμε για το τεράστιο πρόβλημα των αρχαιολογικών χώρων και την μη ένταξη τους, στο πρόγραμμά του υπουργείου πολιτισμού περί ενίσχυσης και ολοήμερης λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, κάτι για το οποίο δεν είχαν και από ότι φαίνεται δεν έχουν ακόμη ιδέα!

Ξαφνικά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γερομάρκος, έβγαλε το παρακάτω δελτίο τύπου, όπου αναφέρει ότι μετά από τη δική του παρέμβαση άλλαξε ο υπουργός πολιτισμού την απόφαση του !?! ( Βλέπε : http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_15.html)

Ο κος Γερομάρκος για ακόμη μία φορά ψεύδεται και εμπαίζει την κοινωνία και νομίζει ότι μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια του.

Η συγκεκριμένη απόφαση υπουργού πολιτισμού (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΚΜΓ-Β1Σ ), που γίνεται πάγια και ετησίως, δεν έχει καμία σχέση με την άλλη απόφαση που αφορά στην αναβάθμιση και ολοήμερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων (βλέπε :http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΡ5Γ-3ΨΞ ) δηλαδή το πρόγραμμα των 33 χώρων αναβάθμισης και ολοήμερης λειτουργίας για το οποίο ενημερώθηκε από τον κ. Παυλίδη και την Περιφερειακή Αναγέννηση.

Πρόκειται, είτε για επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας από τον κ. Γερομάρκο, είτε για οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης των ψηφοφόρων. Οργανωμένη διότι α) η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε στις 13 Μαρτίου και αυτός ο ''δάσκαλος'' του πολιτικού ήθους, αποφάσισε να βγάλει δελτίο τύπου στις 8 Μαΐου!!! β) οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στις 12-2-2014, όπως φαίνεται και από το υπόψη νούμερο 4 της πρώτης απόφασης, δηλαδή πολύ πριν ο κ. Γερομάρκος , ξυπνήσει από το λήθαργο του και γ) ενώ αφορά όλη την Ελληνική επικράτεια, αυτός απομόνωσε από την απόφαση των τελευταίων προσλήψεων μόνο τις εφορείες που είναι στην Περιφέρεια μας και το παρουσιάζει ως μεμονωμένο γεγονός που οφείλεται σε αυτόν !!!!

Ο πανικός τους οδηγεί στο ψέμα… Η μικροπολιτική τους πονηριά δεν έχει όριο...

Το χειρότερο είναι ότι πανηγυρίζουν για κάτι που δεν έγινε και που εμείς ακόμη διεκδικούμε και θα αγωνιστούμε να πετύχουμε: την ισότιμη συμμετοχή 2 τουλάχιστον αρχαιολογικών χώρων της περιφέρειας ΑΜΘ στο πρόγραμμα του Υπουργείο Πολιτισμού της ενίσχυσης και ολοήμερης λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Τα συμπεράσματα στην κρίση των πολιτών της περιφέρειας μας.

Ο κ. Γιαννακίδης, ο κ. Γερομάρκος και η παρέα τους, είναι δάσκαλοι της ανικανότητας αλλά και του πολιτικού καιροσκοπισμού. Φτάνει πια η κοροϊδία. Ζητήστε συγνώμη κ. Γιαννακίδη και κ. Γερομάρκο και απομακρυνθείτε όσο είναι καιρός, αλλά και να μην το κάνετε μόνοι σας, θα το κάνουν οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ στις 18 Μαΐου !!!

Φίλες και Φίλοι,

Συστρατευθείτε με την «Περιφερειακή Αναγέννηση» και τον Γιώργο Παυλίδη για το κοινό μας όραμα, να φτάσουμε όλοι μαζί, την Περιφέρειά μας εκεί που της αξίζει. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του κ. Γιαννακίδη, του κ. Γερομάρκου και των συνεργατών τους.

Μιχάλης Αμοιρίδης
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης

Συνδυασμός «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη

Γιώργος Παυλίδης στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη: “Άμεση ανάγκη για άρση της απομόνωσης του Βόρειου Έβρου”

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωσης της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” στην Αλεξανδρούπολη, στην διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς παρουσιάσανε τις βασικές αρχές και δεσμεύσεις της παράταξης για την ευρύτερη περιοχή και έστειλαν μήνυμα νίκης, αλλά και ανατροπής για τις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε εκτενώς στην άμεση ανάγκη για άρση της απομόνωσης και της υπανάπτυξης του Βόρειου Έβρου, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Ορεστιάδα, καθώς και στην άρση της πίεσης που δέχεται από τα εξωτερικά σύνορα ο Βόρειος Έβρος. Ακόμα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου καταπολέμησης κουνουπιών για ολόκληρη την περιφέρεια, με εναέρια και επίγεια μέσα, το οποίο θα λειτουργεί κυρίως με αυτεπιστασία και με υψηλή αποτελεσματικότητα, καθώς και ότι θα προχωρήσουν τα έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου αυτό να αποτελέσει –όπως και αυτό της Καβάλας- πραγματική πύλη ανάπτυξης για την περιοχή.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε την πρόθεση για έναν μεθοδικό σχεδιασμό, ο οποίος θα έχει σαν στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης, της Αλεξανδρούπολης, των Φερών, του Δέλτα του Έβρου, του Σουφλίου (με την ιδιαίτερη παράδοση στο μετάξι), του Διδυμοτείχου (μαζί με το Κάστρο, το Τέμενος και τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες), του δάσους της Δαδιάς και των αρχαιολογικών χώρων του νομού. Στόχος του σχεδιασμού αυτού θα είναι η ανατροπή της σημερινής κατάστασης, η οποία χαρακτηρίζεται από τα ελάχιστα εισοδήματα από τον τουρισμό.

Τέλος ο κ. Παυλίδης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την αποκατάσταση των ακτών από την διάβρωση