Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΚΑΠ: «Το κλείσιμο και η απαξίωση πλήττουν βάναυσα την κοινωνία, την οικονομία, τα κρατικά έσοδα και την αξία της ΣΕΚΑΠ.»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΚΑΠ: «Το κλείσιμο και η απαξίωση πλήττουν βάναυσα την κοινωνία, την οικονομία, τα κρατικά έσοδα και την αξία της ΣΕΚΑΠ.»   
Είναι αυτοκαταστροφικό. Για  ένα μικρό ποσό σε σχέση με τον κύκλο των ετήσιων φορολογικών καταβολών της ΣΕΚΑΠ στο Δημόσιο, που υπερβαίνουν τα 200 εκ. ευρώ, για μια μεταβατική έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν σε λουκέτο και τη ΣΕΚΑΠ. Βλέπουν το δένδρο και χάνουν το μεγάλο δάσος των κρατικών ωφελειών. Οδηγούν στην μόνιμη ανεργία  -καταστρέφουν εκατοντάδες οικογένειες. Το κλείσιμο και η απαξίωση που θα επέλθει ζημιώνει κατάφωρα την εθνική οικονομία.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Γιώργος Παυλίδης, βαθειά προβληματισμένος ανήσυχος, τόνισε:  
 «Πού το πάνε; Ιεραρχούν τα πράγματα κοινωνικό και το δημόσιο συμφέρον; Ποιοι τα κάνουν αυτά; Εάν όλα αυτά που γίνονται οδηγήσουν τη ΣΕΚΑΠ σε κλείσιμο, τότε υπάρχουν ευθύνες, ζημίες σε βάρος όχι μόνον των εργαζόμενων και της κοινωνίας αλλά κυρίαρχα του ίδιου του δημοσίου και της ΑΤε που υπερβαίνουν τις πολιτικές ευθύνες. Η απόλυτη αυστηρότητα για λόγους δήθεν οικονομίας πλήττει βάναυσα την οικονομία, τα κρατικά έσοδα, την αξία της ΣΕΚΑΠ.»   


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ