Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο Γιαννακίδης, ο Φούχτελ και η ΕΟΖ ΑΜ-Θ



Ταχεία μετεξέλιξη σε δήθεν αντιμνημονιακή παράταξη παρουσιάζει η «Κοινωνική Συμμαχία», που το 2010 εξελέγη υπό το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και με την υποστήριξη πέντε υπουργών!

Ο συνομιλητής του Γερμανού Επιτρόπου του Μνημονίου κ. Φούχτελ, αυτός που υπερψήφισε το μνημόνιο συνεργασίας ΥΠ.ΕΣ.-γερμανικής Κυβέρνησης-Ένωσης Περιφερειών, ο οπαδός της ΕΟΖ ΑΜ-Θ γερμανικού σχεδιασμού, κ. Γιαννακίδης, δεν πείθει κανέναν εμφανιζόμενος ως δήθεν αντιμνημονιακός.

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ. Γιώργος Παυλίδης και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ήταν οι μόνοι που στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών καταψήφισαν το προαναφερθέν μηνημόνιο και αντιτάχθηκαν σε αυτό.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από σχέδιο και λύσεις, με σεβασμό σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους φτωχούς, στους αδικημένους, και όχι γερμανικού τύπου μνημονιακή λιτότητα όπως αυτή που βάζει πλάτη ο απερχόμενος περιφερειάρχης.

Έχουμε καθαρό σχέδιο και λύσεις, έρχεται η ανατροπή, μια νέα κοινωνία ανατέλλει στην Περιφέρειά μας!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ι.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ 21 05 14

Για την μη στήριξη του στο πρόσωπο του υποψήφιου και νυν περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ι. Ξανθόπουλος. Το παρακάτω βίντεο είναι αποκαλυπτικό. 

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου αποσιωπά τις άδειες έρευνας χρυσού που δόθηκαν το 2002 επί εποχής Αντινομαρχίας Γιαννακίδη;



Ωμή προσπάθεια παραπλάνησης και επηρεασμού των πολιτών ενόψει του β΄ γύρου των περιφερειακών εκλογών στην ΑΜ-Θ, αλλά και συγκάλυψης των πραγματικών προβλημάτων του τόπου, επιχειρήθηκε από τον επικεφαλής κατά των χρυσωρυχείων κ. Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος ως φιλοξενούμενος του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα TV της Αλεξανδρούπολης, θέλησε να βάλει πλάτη στον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη!

Η θέση μας για το θέμα είναι δεδηλωμένη και αταλάντευτη, και η ενέργεια του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος υποτίθεται ότι εκφράζει τη θέση της τοπικής κοινωνίας, υπονομεύει την ενότητά της εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: ο κ. Παπαγεωργίου, που δηλώνει από δεκαπενταετίας φίλος του απερχόμενου περιφερειάρχη, επικροτεί την έγκριση από το 2002, εκ μέρους του τότε Αντινομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, αδειών ερευνών χρυσού στην περιοχή; Ας μας απαντήσουν δημοσίως αμφότεροι.