Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γιώργος Παυλίδης στις Φέρες: “Καθημερινά διαπιστώνονται εικόνες εγκατάλειψης”

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς και ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας την λαϊκή αγορά των Φερών Έβρου. Και εδώ, όπως και σε κάθε μέρος που έχει επισκεφθεί ο κ. Παυλίδης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, κάτι που ενισχύει την παράσταση νίκης για την “Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Ορισμένα από τα σοβαρότερα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι των Φερών ήταν τα κουνούπια (με την ζωή να γίνεται πλέον αφόρητη για αυτούς εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους), και οι πλημμύρες και η μη αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Παράλληλα οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα στις Φέρες και στο Δέλτα του Έβρου δεν αποφέρει τα εισοδήματα που προσδοκούν, λόγω του ότι δεν υπάρχουν υποδομές και σημεία συγκράτησής τους. Επιπλέον ανέφεραν ότι τα λεωφορεία αδυνατούν να επισκεφτούν το Δέλτα του Έβρου λόγω της κακής ποιότητας της οδοποιίας επί του αναχώματος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι:

“Δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνονται εικόνες εγκατάλειψης σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιφέρειας. Ακόμα και μικρά σε έκταση προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν χωρίς μεγάλο κόστος, όχι μόνο δεν έχουν διορθωθεί αλλά δεν έχει γίνει ούτε καν μια στοιχειώδης προσπάθεια για την επίλυσή τους. Για εμάς η ανάπτυξη λαμβάνει υπόψη το κάθε πρόβλημα του κάθε πολίτη, καθώς το αναβαθμίζει σε δικό μας πρόβλημα ”

Στις δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης σχολίασε:

“Οι πολίτες επιβεβαιώνουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους προς την παράταξή μας. Αυτό έγινε σαφές και κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στο Διδυμότειχο, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις δυσκολίες προσέγγισής μας στην περιοχή, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης η οποία μετέτρεψε τις γνωστές ιρλανδικές διαβάσεις Γιαννακίδη σε βούρκο.

Η βεβαιότητα για την τελική νίκη έρχεται από παντού. Τα επικοινωνιακά τερτίπια της απερχόμενης διοίκησης δεν είναι ικανά να αναστρέψουν την εις βάρος της κατάσταση και να σταματήσουν την ορμή ανατροπής που δημιούργησε η ίδια η κοινωνία. Οι πολίτες απορρίπτουν άλλα 5 χρόνια κατήφορου υπό την διοίκηση Γιαννακίδη, και επιλέγουν την αλλαγή, την ανανέωση, την ανατροπή. επιλέγουν τον Γιώργο Παυλίδη και την ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’.”

Οργή των πολιτών που υποφέρουν για την επί 4ετία αποτυχία στην καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ !

Με δελτία τύπου περί επίγειων και εναέριων αεροψεκασμών η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ προσπαθεί να κρύψει την επί τετραετία πλήρη αποτυχία της στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε πάρα πολλά σημεία της περιφέρειας τα κουνούπια έχουν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο πάρτι, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μην μπορούν ούτε καν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους αλλά και υποβαθμίζοντας τον τόπο. Τα καταστήματα δεν δουλεύουν, οι επισκέπτες εκδιώχνονται, οι αξίες πέφτουν, και αυτοί το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να συντηρήσουν μια ψεύτικη πραγματικότητα ότι δεν υπάρχουν κουνούπια.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί έτι περαιτέρω. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία και φόβο από τα κουνούπια. Και κυρίως δεν αντέχουν άλλα ψέματα από αυτήν την ανίκανη και επικίνδυνη διοίκηση, η οποία παίζει καθημερινά με τις ζωές τους.

Ευτυχώς οι μέρες τους είναι λίγες στην διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ. Ωστόσο στο λίγο διάστημα που τους απέμεινε θα πρέπει να επιδείξουν έστω και ελάχιστα ψήγματα αξιοπρέπειας και σοβαρότητας. Όχι για το δικό τους καλό αλλά για το καλό των πολιτών.