Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Γιώργος Παυλίδης στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη: “Άμεση ανάγκη για άρση της απομόνωσης του Βόρειου Έβρου”

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωσης της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” στην Αλεξανδρούπολη, στην διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς παρουσιάσανε τις βασικές αρχές και δεσμεύσεις της παράταξης για την ευρύτερη περιοχή και έστειλαν μήνυμα νίκης, αλλά και ανατροπής για τις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε εκτενώς στην άμεση ανάγκη για άρση της απομόνωσης και της υπανάπτυξης του Βόρειου Έβρου, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Ορεστιάδα, καθώς και στην άρση της πίεσης που δέχεται από τα εξωτερικά σύνορα ο Βόρειος Έβρος. Ακόμα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου καταπολέμησης κουνουπιών για ολόκληρη την περιφέρεια, με εναέρια και επίγεια μέσα, το οποίο θα λειτουργεί κυρίως με αυτεπιστασία και με υψηλή αποτελεσματικότητα, καθώς και ότι θα προχωρήσουν τα έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου αυτό να αποτελέσει –όπως και αυτό της Καβάλας- πραγματική πύλη ανάπτυξης για την περιοχή.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε την πρόθεση για έναν μεθοδικό σχεδιασμό, ο οποίος θα έχει σαν στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης, της Αλεξανδρούπολης, των Φερών, του Δέλτα του Έβρου, του Σουφλίου (με την ιδιαίτερη παράδοση στο μετάξι), του Διδυμοτείχου (μαζί με το Κάστρο, το Τέμενος και τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες), του δάσους της Δαδιάς και των αρχαιολογικών χώρων του νομού. Στόχος του σχεδιασμού αυτού θα είναι η ανατροπή της σημερινής κατάστασης, η οποία χαρακτηρίζεται από τα ελάχιστα εισοδήματα από τον τουρισμό.

Τέλος ο κ. Παυλίδης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την αποκατάσταση των ακτών από την διάβρωση