Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Επίχρυσες μεθοδεύσεις



Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται «πληροφορίες» από προφανείς πηγές και όχι γεγονότα, ο κ. Γιώργος Παυλίδης δεν συνυπέγραψε επιστολή της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και της μεταλλουργίας χρυσού», προς τον αρμόδιο υπουργό, το κείμενο της οποίας τάσσεται κατά των επενδύσεων χρυσού στην περιοχή.
Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ουδέποτε και με κανέναν τρόπο μέχρι σήμερα το εν λόγω κείμενο δεν κοινοποιήθηκε στον κ. Γιώργο Παυλίδη ως επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Ο κ. Γιώργος Παυλίδης μόλις σήμερα έλαβε γνώση του κειμένου, και το συνυπέγραψε, όπως άλλωστε έχει πράξει και σε κάθε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση.
Είναι εμφανές ότι κάποιοι, αντί να υπηρετούν τον αγώνα κατά των επενδύσεων χρυσού, εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και μετατρέπονται σε εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Εύλογα, ανακύπτουν τα ερωτήματα:
1ον) Τι σκοπό είχε, και από ποιους σχεδιάστηκε, η χθεσινή σύσκεψη της Διανομαρχιακής στις Σάπες, χωρίς το εν λόγω κείμενο να έχει δοθεί στον κ. Παυλίδη;
2ον) Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη μεθοδευμένη δημιουργία εντυπώσεων, δεδομένης μάλιστα της επανειλημμένως εκπεφρασμένης θέσης του κ. Παυλίδη και της «Περιφερειακής Αναγέννησης»;