Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Διοίκηση περιφέρειας ΑΜΘ -Γιαννακίδη. Ο καθένας κάνει ότι θέλει. (Απαγορεύσεις Νέστου).

Με αιτιολογικό την ανίχνευση αυξημένων συγκεντρώσεων καδμίου, με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ, δια του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας απαγορεύτηκε η αλιεία, με κάθε μέσο και εργαλείο, στο ελληνικό τμήμα
του ποταμού Νέστου, από την είσοδό του στο νομό Δράμας μέχρι την είσοδό του στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, και όχι σ’ αυτούς!

Η απόφαση αυτή φέρεται ότι πάρθηκε για προληπτικούς λόγους και αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας. Το ερώτημα που τίθεται γιατί εάν υπάρχει κίνδυνος δεν πάρθηκε η απόφαση από τον Περιφερειάρχη και στην συνέχεια του ποταμού Νέστου;

Που είναι το λάθος στη Δράμα που ελήφθη απόφαση ή στους άλλους δύο νομούς που δεν ελήφθη;
Σύγχυση, αλαλούμ και έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού στην Περιφέρεια είναι η διαπίστωση που κάνει ο κάθε πολίτης, με το κόστος να μετακινείται σε βάρος του. Είναι μια ακόμη διάσταση της γνωστής πλέον ανεπάρκειας.

Ο Γιώργος Παυλίδης, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης ΠΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης, δήλωσε σχετικά:

«Διερωτώμαι εάν υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση στο εσωτερικό της Περιφέρειας, εάν τελικά διοικεί ο κ. Γιαννακίδης ή κάνει ο καθένας ότι θέλει, εις βάρος των απλών πολιτών.
Επιτέλους συνεννοηθείτε, προστατεύστε την κοινωνία και κάνετε προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας τις απαραίτητες κινήσεις».