Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οργή κτηνοτρόφων του Σελέρου για την παραχώρηση βοσκότοπων από την Περιφέρεια και τον κ. Σκανδαλίδη που καταστρέφουν την κτηνοτροφία.



Πριν λίγες ημέρες , σε μια δυσανάλογη του σκοπού πολιτικομματική «φιέστα» και ξένη προς την κατάσταση της κρίσης που επικρατεί στην κοινωνία, βγαλμένη από το γκρίζο χθές, ο κ. Γιαννακίδης, ο κ. Σκανδαλίδης , προχώρησαν σε «παραχωρήσεις γης» ,έναντι 5 πέντε ευρώ  το στρέμμα ετησίως. Ανέφεραν  με στόμφο ότι η ενέργεια «στοχεύει ν’ αποτελέσει μια ουσιαστική διέξοδο απασχόλησης σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για νέους ανθρώπους.» 


Ήδη όμως η όλη ενέργεια δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή του Σελέρου-Ξάνθης, όπου με οργή οι κτηνοτρόφοι  αντιδρούν στην «έξωσή» -καταστροφή  τους από τον μοναδικό βοσκότοπο των 70-80  στρεμμάτων που τους απέμεινε, που δίδεται σε 2-3 !!! επιλεγέντες αγρότες. Ταυτόχρονα αντί διόρθωσης, αναφέρουν, ότι τους επισείεται η απειλή αστυνομικής παρέμβασης και η δια της βίας επιβολή της απόφασης.

Επειδή  είναι προφανές ότι «θίγεται» η κτηνοτροφία , και τίθεται το ερώτημα με ποιους όρους έγιναν οι παραχωρήσεις αυτές στην περιοχή. Ποιός βεβαίωσε την επάρκεια κτηνοτροφικών εκτάσεων; Τι θα απογίνουν οι κτηνοτρόφοι;  Καλούμε  τον κ. Γιαννακίδη και τον κ. Σκανδαλίδη να έλθουν άμεσα σε συνεννόηση με τους θιγόμενους, να διαφυλάξουν την πληττόμενη κτηνοτροφία  και να ανακαλέσουν την απόφασή τους.