Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Απαραίτητη η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων σε ολόκληρη την χώρα

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ (αλλά και σε ολόκληρη την χώρα) εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Πέραν, όμως, από τις ΜμΕ και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια (ο κατεξοχήν θεσμός στήριξής τους) βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της κρίσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητά τους.

Το τελευταίο μέτρο που επιχειρεί να επιβάλλει στα Επιμελητήρια η κυβέρνηση είναι η τελευταία απόφαση να καταργηθεί η συνδρομή των μελών των Επιμελητηρίων. Πέραν από τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στα Επιμελητήρια, στην περίπτωση που ισχύσει το μέτρο αυτό, τα ήδη “πετσοκομμένα” ταμεία των ΕΒΕ θα υποστούν ένα ακόμα σοβαρότατο “ψαλίδισμα”, με άμεσες επιπτώσεις στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:
“Προχωρήσαμε σε έντονες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να προστατευθεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τον ιστό-ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας και οι οποίες εκφράζονται μέσα από το Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μέλλον της χώρας και της αγοράς της πρέπει να προσβλέπει στην στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, όπως αποδεικνύεται στην πράξη στην Βόρεια Ευρώπη. Εμμένουμε να μην θιγεί αλλά να ενισχυθεί ο θεσμός του Επιμελητηρίου, και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνουν τα ΕΒΕ. ”