Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παίρνει ψίχουλα από τα 166 έργα σημαίες, προϋπολογισμού 10,5 δις Ευρώ.

Είδαν το φως της δημοσιότηταςτα 166 έργα σημαίες προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προϋπολογισμού 10,5δις. Ευρώ.
Τα «έργα σημαίες» αποσκοπούνστην επανεκίννηση της οικονομίας και στην απορρόφηση της ανεργίας που έχειεφιαλτικές διαστάσεις για τον τόπο. Δυστυχώς παρά τα μεγάλα λόγια, τιςσυγκαλύψεις και τις θριαμβολογίες του κ. Γιαννακίδη και των γύρω από αυτόν,στον κατάλογο των 166 δενπεριλαμβάνεται κανένα νέο έργο. Περιλαμβάνονται 5 παλαιά έργα, γνωστάσε όλους μας, με ύψος προϋπολογισμού, που αποτελεί ψίχουλα μέσα στο τεράστιοποσό των 10,5 δις. Ευρώ.
Ακούμε πανηγυρισμούς για τοΜάνδρα - Ψαθάδες στον Έβρο, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2004, έχεικατασκευαστεί το 60% του έργου, κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος αρχές του 2011και τώρα απλώς αντικαθίσταται με άλλον εργολάβο, και μάλιστακαθυστερημένα,  για να συνεχιστούν οιεργασίες.
Το έργο Αρδάνιο – Λύρα -Μάνδρα στον Έβρο  έχει ενταχθεί πριν δύοχρόνια περίπου και δημοπρατήθηκε στις 22-2-2011. Και τα δύο είναι έργα τηςΕγνατίας Οδού. Τα άλλα παλαιά έργα «που εντάχθηκαν» είναι η ολοκλήρωση τουδρόμου που κατασκευάζεται Κομοτηνή – Νυμφαία – ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα, τογνωστό έργο γαιοθερμικού πεδίου στο Δήμο Ερατεινού – Χρυσούπολης Νέστου, μίαπεριορισμένη βελτίωση στο ύψος Διδυμότειχου - Μαρασίων της σιδηροδρομικήςγραμμής και η γνωστή από 10 ετίας υπόθεση της διαχείρισης των στερεώναποβλήτων.
Αντίθετα από ταδημοσιοποιηθέντα 6 «έργα-σημαίες» το Σεπτέμβριο σε απάντηση προς εμάς από τονκ. Γιαννακίδη με δελτίο τύπου, δενπεριλαμβάνονται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 69 εκ.ευρώ, ο οδικός άξονας Δράμας-Καβάλας, προϋπολογισμού 125 εκ. ευρώ, η κατασκευήκαι ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Βεβαίως ούτε λόγος για τα άλλαμεγάλα έργα της περιοχής, όπως π.χ. σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας – Τοξοτών,λιμάνια, κλπ.
Ο  επικεφαλής της μείζονοςαντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ,πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ανεπάρκεια τηςΠεριφέρειας. Κανένα νέο έργο υποδομής δεν γίνεται. Παίρνουμε ψίχουλα σε ποσάκαι αυτά όχι σε κάτι καινούργιο αλλά σε έργα δρομολογημένα εδώ και πολλάχρόνια. Ο κ. Γιαννακίδης και οι πέριξ αυτού αναμασούν τα ίδια πράγματα καισυχνα-πυκνά αυτοδιαψεύδονται. Οι εφιαλτικές διαστάσεις που έχει λάβει ηανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια στην περιοχή δεν αντιμετωπίζονται με λόγια καιμε επικοινωνιακά τερτίπια. Τους καλούμε να δουλέψουν, να φέρουν αποτελέσματα,για να πάρουμε τουλάχιστον ότι μας αντιστοιχεί έναντι των άλλων. Ας μηνεκτίθενται και ας μην προκαλούν την νοημοσύνη της κοινωνίας μας.»


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ